reede, 11. aprill 2014

Farmiaeg numbrites ehk kuidas me liigutasime miljoneid.

Selleks, et farmist ära minna, tuleb sellele peatükile suur ja rasvane joon alla tõmmata. Reisi alguses arvasin, et loomade keskel ma küll töötama ei hakka, et pigem on suurem tõenäosus dresseerida känguru või kodustada koaala. Aga näete, me Sandriga saime lehmade juures väga hästi hakkama. Taas kord võib öelda, et oleme väga hea tiim.

Mis vahepeal juhtunud on? Kõik on olnud suhteliselt rutiinne, kuid on olnud paar märkimisväärset sündmust. Esiteks, mina pole enam farmi ainus must lammas. Nüüd oleme Sandriga mõlemad käki kokku keeranud. Nimelt Sandril tuli ükskord geniaalne idee oma oskused laaduril proovile panna. Asjad läksid veidi nihu ning olukord lõppes katkise esiklaasiga. Nimelt kukkus mitmesajakilone heinapakk meile laaduri esiklaasi. Positiivne oli see, et meie viga ei saanud ja Mick ka pikka viha ei pidanud. Pluss nüüd on laaduril uus klaas, seega probleem lahendatud ja unustatud.

Vahepeal oli meil mõlemal lootust vabale päevale. Mina sain ühe päeva puhatud, kuid kui Sandril puhkepäev kätte jõudis, siis läks tema hoopis puuvillafarmi tööle. Nimelt oli abikäsi puudu ning Sander arvas, et uus kogemus on väärt vabast päevast loobumist. Nii ta käis paar päeva sealgi tööl.

Muuhulgas teatasime Mickile, et meie farmiaeg ehk neli kuud hakkab ümber saama ning aprilli alguse paiku oleks meie asemel uusi töötajaid tarvis. Soovitasime uuteks töötajateks omakandi rahvast. Seega, meiega liitusid eestlased Mari-Liis ja Henri. Nad on ühed mitmetest oldekatest, kes on oma tee Austraaliasse leidnud. Õpetasime neile nipid ja trikid, mis meie oleme farmiaja jooksul selgeks saanud ning nüüd on nad omapead.

Olete juba lugenud, mis me siin täpselt tegime, aga nüüd on aeg natukene numbritest rääkida. Ma pole statistikas kunagi tugev olnud, aga miinimumi, maksimumi ja keskmist oskan ikka arvutada.

Farmipäevi kokku: 124
Kaisa töötas: 118 päeva
Sander töötas: 119 päeva       
Pikim päev: Kaisa 13,5 tundi, Sander 14,5 tundi.
Pikim nädal: Kaisa 79 tundi, Sander 81 tundi.
Pikim aeg ilma puhkepäevata: Kaisa 39 päeva, Sander 43 päeva.
Puhkepäevi: Kaisa 6 päeva, Sander 5 päeva.
Lehmad sõid meie siinoldud aja jooksul 10900 tonni.
Lehmad olid kõige näljasemad 24.veebruaril ja sõid  107,4 tonni.   
Märtsis andsime välja rekordilised 3205,3 tonni.
Üks tonn toitu maksab 290 dollarit.
Andsime lehmadele ~ 3 161 000 dollari ehk ~ 2 086 260 euro  ehk ~ 32 600 000 eesti krooni väärtuses toitu. 

Nüüd hakkame puhkama! Lööme autole hääled sisse ja võtame suuna Airlie Beach´i poole. Uued seiklused ootavad!
Head aega, Sapphire!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar