neljapäev, 8. mai 2014

Canberra

Meie Canberra külastus oli umbes täpselt sama lühike, kui see blogipostitus. Canberra külastuse võib lugeda üsna kultuurseks, sest käisime kahes muuseumis ja parlamendis. Muud nagu ei teinudki. Esimesel päeval käisime Austraalia sõjamemoriaalis, mis on selle riigi tähtsaim sõjamemoriaal. Seal oli väga põnev, kuid üsna masendav. Näha enam kui 100 000 sõjas hukkunud austraallaste nimesid seintel, vaadata sõjafilme või lugeda kirjapandud lugusid, see oli üsna kurb. Aga samas olid ekspositsioonid väga huvitavad ja isegi Sandrile meeldis. Kõige ägedamaks osaks võib ilmselt pidada lennukite väljapanekut (veidi tuletas Lennusadamat meelde) ja saali, kus said minna allaveelaeva, kaevikusse või vaadata külma sõja aegset eluolu. 
Samal päeval tegime põgusa parlamendihoone külastuse ka. Jõudsime veidi enne sulgemist, kuid saime vähemalt mingigi pildi. Minu jaoks oli see kõige suurem ja uhkem parlamendihoone, mida kunagi külastanud olen. Läbimõeldud ja külluslik disain võiksid olla ühed märksõnad. Jõudsime ka nii-öelda senati saali, kus küsisime kiired küsimused süsteemi kohta ja oligi aeg lahkuda.
Teisel päeval külastasime Austraalia riigimuuseumi, mis on ühiskondliku ajaloo muuseum. Seal oleks olnud vaatamist mitmeteks tundideks, kuid kuna plaanisime samal päeval Sydney poole sõitma hakata, siis piirdusime umbes tunniga.
Nüüd olemegi õnnelikult Sydneys ja läheme vaatame siinsed vaatamisväärsused ja eluolu üle. 
Varsti kodus!

K&S

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar