kolmapäev, 11. detsember 2013

Kahekesi loomade keskel.

Seekord tervitame teid uuest kohast. Me oleme kolinud, jätnud eelmise töö seljataha ning rügame juba uuel rindel. Töövahetus oli plaanipärane. Saime selle töökoha tegelikult juba väga kaua aega tagasi, siis kui Surfersis olime. Duboisia farmis olemine oli meie jaoks vahepeatus, sest teadsime, et üle kahe nädala ei saa me seal olla, sest pidime uude farmi tulema 9.detsembriks. Viimasel tööpäeva õhtul saime teiste ränduritega kokku, imetlesime imeilusat tähistaevast, ajasime juttu ja kostitasime neid kohaliku Eesti kraamiga.
Uus farm asub Goondiwindi lähedal ning siin tegeletakse lihaveiste kasvatamisega. Meie nimetame neid siiski tavalisteks lehmadeks, seega lehmafarm ta on. Hetkel on meil nädal aega õpet ja seejärel oleme omapead. Meid koolitavad kaks prantslast, kes on olnud siin viis kuud ning kui meie oleme koolitatud, nad lahkuvad. Töö seisneb peaasjalikult loomadele toidu valmistamises. Üks teeb laaduriga toidu valmis ja teine jagab selle traktoriga laiali. Seega teinekord kui teil kopajuhti või traktoristi vaja on, siis me saame vabalt appi tulla, sest asi hakkab käppa saama. Loomade keskel me väga olema ei pea, ainult kui on tarvis nende jooginõusid üle loputada. Sander ajab vahel karja ka taga, seega tema on rohkem loomasõber. Lisaks peame neile heinu andma, aga see toimub samuti suure masinaga. Loomi on siin kokku ligikaudu 5000 ning olgu mainitud, et tegemist on perefirmaga ning see on tegutsenud juba mitu põlve.
Elame omaette majas, kus on tegelikult neli magamistuba, aga kui prantslased ära lähevad on kogu maja meie päralt. Elamise eest maksma ei pea ja töötame nädalas ligikaudu 70 tundi, linn asub meist 30 kilomeetri kaugusel, seega õnneks või kahjuks ei saa raha ka kulutada. Meie farmitöö kestab siin neli kuud, sest siis on õppest kasu. Seega laias laastus on nii, et oleme neli kuud levist väljas, sest telefonilevi on siin väga nõrk, mistõttu me ei saa väga tihti internetti. Aga jube tore on, kui te meile vahel kirjutate. Loeme rõõmuga sellest, kuidas teil läheb või lihtsalt toredaid soove.
Kui teid huvitab, miks me üldse farmitööd teeme ja kuhugi mujale tööle ei läinud, siis kannatage pisut ja seletame seda juba uues blogipostituses. Ei oska öelda, millal uut postitust oodata on, sest nagu mäletate, siis internetiga on kehvasti. Püüame endast ikka vahel märku anda.
Pildimaterjali uuest tööst meil pole, aga saate vaadata paari looduspilti, mille siin lähedal jõe ääres tegime.
Ärge jääge kaugeks!


K&S

2 kommentaari:

  1. Tundub, et Teie saate kohe iga tööga hakkama. Kadestamisväärt kohanemisvõime!
    Kuidas on selle jõulutundega, kui lund ei ole ? Kas päkapikud ikka käivad?

    VastaKustuta
  2. Kohanemisega pole siiamaani tõesti raskusi olnud, seega sellega on hästi :)
    Jõulutunnet on täpselt null ja päkapikke ei käi. Ma kardan, et neil hakkaks siin 40kraadises kuumuses lihtsalt jubepalav. Linnad on kaunistatud, aga see on ka kõik, mis jõule meenutab. Isegi Last Christmas laulu pole raadiost kuulnud :D

    VastaKustuta