teisipäev, 25. detsember 2018

Jõulud

Jõulud Austraalias ei ole kindlasti samasugused kui jõulud Eestis. Esmalt juba ainuüksi seetõttu, et jõule tähistatakse siin 24. detsembri asemel kahekümne viiendal. Ilmast pole mõtet rääkidagi. Saan aru, et teie naudite sel aastal valgeid jõule ja mul on selle üle väga hea meel, sest ideaalmaailmas just niiviisi ju ongi. Tuleb öelda, et meil jõulutunnet siinses kuumuses ja kodust kaugel olles siiski ei tekkinud ning jääme lootma, et järgmise aasta jõulud on taas lumised ning veedetud pereseltsis.
Me alustasime jõulupidustustega juba poolteist nädalat tagasi, kui töökohtades jõulupeod olid. Nagu videoski põgusalt jutustasime, siis Sandri ettevõtte pidustused viisid neid jõululõunale ja “murubowlingule” ning õhtu edenedes baari jookidele. Minu jõulupidu toimus Bondi rannas asuvas peokohas, kus oli samuti jõululõuna, millele järgnesid väikesed joogid lähedalasuvas baaris. Viimasesse mina ei jõudnud, sest kes videot vaatas, see teab, et uputasin oma telefoni vetsupotti, seega peotuju enam polnud ja läksin koju, et väikesed hiinlased saaksid ruttu mu telefoni parandama hakata. Nädal hiljem selgus, et midagi taastada ei õnnestunud ja mu viimase aasta pildid/videod on kõik kaotsis. Siit moraal, tehke alati kõikidele oma seadmetele backup.
Mul oli töö juures neljapäeval ka Secret Santa ja kingitused Talent’i poolt. Ütleme nii, et viimase osas oli Sander küll veits kade, et ta nii ägedaid kinke töö juurest ei saanud.
21. detsembril oli meil viimane tööpäev ja siis võis jõulupuhkus alata. Pühapäeval tegime “perekondliku” jõuluõhtu ehk läksime külla Johannale ja Alexile, kellega koos tegime traditsioonilist Eesti jõulutoitu ning sõime Sandri mummi retsepti järgi tehtud kihilist kooki. Olime seda eelmisel päeval peaaegu neli tundi küpsetanud, sest meil oli vaid üks ahjuplaat kihtide küpsetamiseks. Tahtsime natuke seda protsessi filmida ka, aga Sandri kaamera vedas alt ja peate ainult piltidega leppima. Lõpptulemus tuli esmakatsetuse kohta päris hea, kuid kindlasti jääb orginaalile alla ning teinekordki tuleb kihilise koogi tellimus mummile esitada. Pool päeva Johanna ja Alexi juures läks lennates, sest kokkamine, jõulufilm, söömine, kinkide jagamine ja lauamäng muutsid aja kulgemise märkamatuks. Võib öelda, et üks igavesti tore pühapäev oli!
Päkapikud vist teavad, et kus me Sydneys elame, sest jõululaupäeva hommikul oli veel kumbalgi vaja luuletus lugeda ning pakk avada. Päeva veetsime CBDs videomaterjali kogudes, seega on peagi oodata üht jõulusemat videot.
Täna on see päev, kui austraallased päriselt jõule tähistavad ja meie rentisime auto, et minna Jervis Bay’d avastama. Rendisaagast ja meie paaripäevasest reisist juba varsti.
Seniks aga nautige jõulupühi, leidke aega lähedaste jaoks ning pidage meeles, et koosolemise aeg on maailma kõige väärtuslikum kingitus! … ja kui kallitega koos olla ei saa, siis tänapäeva tehnika või südamesoovid on heade soovide saatmiseks kindlapeale abiks.

PS: Piltide vaatamiseks keri seekord suts allapoole.


K&S

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar